Wiegman wil vooral experimenteren tijdens Tournoi de France

4 maart 2020, 14:44

Natuurlijk wil ze het toernooi ook winnen, maar bondscoach Sarina Wiegman zal het Tournoi de France vooral aangrijpen om te experimenteren. Het prestigieuze oefentoernooi maakt deel uit van de voorbereiding van de Oranje Leeuwinnen op de Olympische Spelen in Tokio. De komende week oefent Oranje tegen Brazilië, Canada en Frankrijk.

"Het zijn drie toptienlanden", zegt Wiegman tegenover de NOS. "In Tokio treffen we ook tegenstanders van dit niveau. Tijdens de EK-kwalificatie spelen we namelijk vooral op de helft van de tegenstander. We kunnen nu kort achter elkaar dingen uitproberen." Wiegman gaat naar verwachting Lineth Beerensteyn proberen als rechtsback. Op die positie is de spoeling dun.

De komende wedstrijden heeft Wiegman ook weer Lieke Martens tot haar beschikking. De aanvalster van FC Barcelona was lang uit de roulatie vanwege een mysterieuze teenblessure. "Het is veel te lang geleden. Ik voel me nu echt goed. Die teen blijft nog steeds een beetje mysterieus. Het was een ontzettend vervelende blessure, ik voelde het bij iedere stap. Ook in het dagelijks leven. Ik ben heel erg blij dat ik weer terug ben."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen