Dessers voor de eerste keer opgeroepen voor Nigeria

4 maart 2020, 17:17

De interlandloopbaan van Cyriel Dessers bij Nigeria kan nu echt gaan beginnen. De spits is voor de eerste keer opgeroepen voor de Nigeriaanse ploeg, zo blijkt uit de selectie van 24 spelers die woensdag bekendgemaakt is.

De Belgische spits mag voor Nigeria uitkomen omdat zijn moeder in dat land geboren is. Hij is door de bondscoach voor het eerst bij de groep gehaald, nadat hij eind februari zijn Nigeriaans paspoort in het bezit kreeg. Bij de Super Eagles ziet Dessers meer perspectief dan bij Belgie. Maar ook bij Nigeria is de concurrentie niet mals. Hij moet concurreren met Victor Osimhen (Lille), Ahmed Musa (Al-Nasr), Odion Ighalo (Manchester United) en Kelechi Iheanacho (Leicester City).

Eind maart staat er een interlandperiode op het programma waarin Nigeria in de kwalificatie voor de Afrika Cup twee keer tegen Sierra Leone speelt. Zodra Dessers in een van die duels speeltijd krijgt, mag hij niet meer voor België uitkomen. 'Ik voel me vereerd en ben trots', laat de topschutter van Heracles Almelo weten. 'Ik niet wachten om mijn ploeggenoten te ontmoeten en het shirt voor de eerste keer aan te trekken.'

Overigens is ook 1. FC Köln-speler Kingsley Ehizibue opgeroepen voor de Nigeriaanse ploeg. De rechtsback speelde eerder bij PEC Zwolle.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen