Harde woorden van Gullit voor De Jong: "Niet goed genoeg"

4 maart 2020, 21:50

Ruud Gullit is geen fan van Frenkie de Jong. De voormalig captain van het Nederlands elftal vindt dat de middenvelder van FC Barcelona dit seizoen simpelweg te weinig brengt. De situatie van De Jong is zorgelijk volgens Gullit.

Hij ziet dat zowel De Jong als Matthijs de Ligt het moeilijk hebben bij de Europese topclubs. "Ik maakte me eigenlijk eerst het meeste zorgen over Frenkie de Jong, omdat ik hem simpelweg niet goed genoeg vond. Alle media in Nederland zeiden dat hij zo geweldig was, maar ik zag het niet", zegt Gullit tegen Voetbal International.

Volgens de oud-topspeler was het in Nederland bijna verboden om kritische woorden over De Jong te spreken. "Je kon het bijna niet zeggen, want het is de ideale schoonzoon. Het is echter beter om kritisch tegen hem te zijn, zodat hij weet dat hij toch een tandje harder moet." Ook in Spanje begint de lof voor De Jong te veranderen in kritiek, ziet Gullit. "Twee weken geleden werd mij door Spaanse journalisten gevraagd wat ik ervan vond, omdat zij helemaal niet tevreden over hem waren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen