Rampperiode Ajax compleet na bekerexit tegen sterk FC Utrecht

4 maart 2020, 22:42   Bijgewerkt: 4 maart 2020, 23:08

De dramatische periode van Ajax is na het bekerduel met FC Utrecht nog wat miserabeler geworden. De dolende ploeg van Erik ten Hag verloor door doelpunten van Sander van de Streek en Simon Gustafson (penalty) met 2-0 van de ploeg uit de Domstad. Daarmee ligt Ajax nu uit de Europa League en de beker. Alle hoop is nu gevestigd op de competitie, maar ook in die competitie is de situatie niet zo rooskleurig meer.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal lag het baltempo zeer hoog, wat na enkele minuten al de openingstreffer voor FC Utrecht had moeten opleveren. Gyrano Kerk liet de Ajax-defensie op snelheid achter zich en kon in tweede instantie de bal voor het doel krijgen, waar Simon Gustafson de bal net naast schoot. Hierop reageerde de ploeg van Ten Hag in de persoon van Nicolás Tagliafico, die met een raket van grote afstand ongenadig hard de lat trof. Doelman Jeroen Zoet had er nog met een vuist aangezeten en dus gingen de credits ook deels naar hem. Na een ruim halfuur werd de score dan toch geopend door Sander van de Streek. Hij kopte een scherp aangesneden vrije trap van Gustafson behendig over Andre Onana heen en zorgde voor een enorme ontlading in de Galgenwaard.

                                                                                   

Met deze nederlaag is er wederom een potentiële hoofdprijs verstrengeld geraakt in het web der Amsterdamse vergetelheid. Alleen de titel kan het seizoen van Ajax nog (enigszins) redden. De ploeg van John van den Brom wacht in spanning af wie zij treffen in de finale van de TOTO KNVB Beker. Donderdag nemen Feyenoord en NAC Breda het om 20.45 uur tegen elkaar op in de andere halve finale.

Opstellingen en beoordelingen*:

FC Utrecht: Jeroen Zoet 6,5; Sean Klaiber 6,5, Mark van der Maarel 7, Justin Hoogma 6,5, Leon Guwara 6,5; Joris van Overeem 5,5, Simon Gustafson 6, Adam Maher 7, Sander van de Streek 7; Gyrano Kerk 7,5, Jean-Christophe Bahebeck 6 (Issah Abass 6).

Ajax: Andre Onana 5,5; Sergiño Dest 6, Edson Álvarez 4 (Danilo Pereira -), Daley Blind 4,5, Nicolas Tagliafico 5,5; Donny van de Beek 5,5, Jurgen Ekkelenkamp 4,5 (Klaas-Jan Huntelaar 5,5), Lisandro Martinez 5,5; Hakim Ziyech 4,5, Dusan Tadic 4, Quincy Promes 4 (Razvan Marin -).

Man of the match: Gyrano Kerk

*Spelers moeten tenminste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen