Krul is weer penaltyheld en loodst Norwich langs Spurs

4 maart 2020, 23:32   Bijgewerkt: 4 maart 2020, 23:50

Dankzij Tim Krul heeft Norwich City ten koste van Tottenham Hotspur de kwartfinale van de FA Cup gehaald. De keeper was de grote uitblinker in de penaltyserie die volgde nadat er in Londen na 120 minuten een 1-1 stand op het bord stond.

Tottenham Hotspur - Norwich City 1-1

Bij Tottenham Hotspur tegen Norwich City stonden er vanavond met Michel Vorm en Tim Krul twee Nederlandse keepers onder de lat in Londen. Ook Steven Bergwijn begon in de basis en hij zag dat zijn ploeggenoot Jan Vertonghen na dertien minuten voor de 1-0 zorgde. Bergwijn werd overigens na een vrij kleurloos optreden na 54 minuten gewisseld en zag vanaf de bank hoe Norwich in de slotfase langszij kwam. Josip Drmic tikte binnen nadat Vorm niet goed reageerde op een schot van afstand. Door de goal van de Zwitserse spits moest er een verlenging aan te pas komen en ook daarin werd niet gescoord.

In de penaltyserie pakte niet Krul, maar Vorm de eerste penalty. Hij hield de inzet van Kenny McLean knap uit de hoek en hielp Tottenham aan een voorsprong. Omdat Erik Lamela vervolgens via de lat over het doel schoot, deed Norwich weer volledig mee. Later in de serie pakte Krul ook de strafschop van Troy Parrott en daarmee had Norwich ineens het heft in handen. De strafschop daarna, van invaller Gedson Fernandes, werd ook nog gepakt door Krul. Hij zag dus drie van de vier penalty's gemist worden door Tottenham. Van de vier hield de penaltykiller er liefst twee tegen. Een stunt van formaat voor Norwich, dat als hekkensluiter van de Premier League uit heeft gewonnen van Tottenham.

Sheffield Wednesday - Manchester City 0-1

Titelhouder Manchester heeft de vijfde ronde van de FA Cup overleefd. Het won woensdag op bezoek bij Sheffield Wednesday, dat twaalfde staat in het Championship met 0-1. Sergio Agüero maakte kort na rust de enige treffer van de wedstrijd en profiteerde met zijn wat zwakke schot slecht keeperswerk van Joseph Wildsmith. Bij de thuisploeg stond Joey Pelupessy in de basis op het middenveld.