Derde bekerfinale Van Overeem: "Tegen Feyenoord zou mooi zijn"

5 maart 2020 – Voor Joris van Overeem was alles gericht op het spelen van de halve finale tegen Ajax. Voor het eerst sinds zijn blessure had de 25-jarige middenvelder een basisplaats. Het pakte fantastisch uit voor hem en FC Utrecht. Voor de derde keer in zijn carrière bereikte Van Overeem namelijk de bekerfinale. "De grote ontlading op het veld was heerlijk."

Derde bekerfinale Van Overeem: "Tegen Feyenoord zou mooi zijn"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Een blessure kostte Van Overeem de competitieduels met ADO Den Haag en VVV-Venlo. De vier wedstrijden erna, inclusief de kwartfinale tegen Go Ahead Eagles, greep hij aan om als invaller wedstrijdfit te raken. "Vorige week maandag wist ik al dat ik de competitiewedstrijd tegen RKC Waalwijk niet in de basis zou starten en deze tegen Ajax wel", vertelt Van Overeem aan FCUpdate.nl. "In zo'n wedstrijd is het meer verdedigen dan aanvallen. Volgens mij heb ik veel onderschept, weggehaald en counters ingeleid."

Preek
De strijd die Van Overeem en ook de anderen in hun spel legden, ontbrak zondag nog tegen RKC Waalwijk. "Het zijn totaal verschillende wedstrijden. Mensen zeggen dat het niet uit mag maken, maar dat doet het natuurlijk wel. Vandaag (woensdag, red.) werden we door honderden supporters onthaald in een erehaag." Om de plooien na het echec in Waalwijk glad te strijken, kregen de spelers maandag wel een preek van John van den Brom. "Daarin is gezegd dat het niet kan dat je een wedstrijd verliest op basis van inzet. Helemaal niet bij Utrecht, een club die staat voor passie, strijd en met het hart spelen. Dat is ons duidelijk gemaakt door de trainer en supporters. Tegen Ajax hebben we laten zien dat we het kunnen."

De zege op Ajax brengt Van Overeem voor de derde keer in zijn carrière naar de bekerfinale. Alleen won hij de dennenappel nog nooit. "Met AZ speelde ik de finale tegen Vitesse (2017, red), tegen Feyenoord (2018) zat ik op de bank. Beide keren verloren we. Hopelijk wordt drie keer scheepsrecht voor mij." Voor aanvang van dit seizoen had Utrecht z'n zinnen al gezet op bekersucces. "We hebben uitgesproken dat we iets unieks willen bereiken. Een beker is dat voor Utrecht, want kampioen worden zal hier niet gauw gebeuren. Als ik een agenda had gehad, had ik de datum van de finale erin gezet."

Vanavond weet Utrecht wie het op 19 april treft in De Kuip. Hoewel NAC Breda op papier gunstiger is, hoopt Van Overeem op Feyenoord. "Ik verwacht dat ze winnen en dat zou een mooie finale zijn."

Door: Steven Koelma

Reacties

Eredivisie

gerelateerd