Krul schreef nemers van Spurs op zijn bidon: "Hier droom je van"

5 maart 2020, 10:22

Tim Krul was woensdagavond de grote held van Norwich City tegen Tottenham Hotspur. De goalie hield twee strafschoppen tegen en zorgde ervoor dat zijn ploeg doorging naar de kwartfinale van de FA Cup. "Hier droom je als kleine jongen van", glimlachte de Nederlander.

Dat deed hij tegenover de BBC direct na zijn heldenrol. "Iedereen zegt altijd dat ik goed ben in het stoppen van strafschoppen. Dan kun je er maar beter een paar tegenhouden", aldus Krul met een knipoog. "Dit is waarvoor je je werk doet als keeper. Als het even minder gaat, denk je aan dit soort momenten terug."

Krul had eerder als keeper van Oranje op het WK 2014 ook al een heldenrol op het gebied van strafschoppen, toen hij tegen Costa Rica een inviel en pingels tegenhield. De held loofde ook de rol van zijn keeperstrainer, die zich had verdiept in de nemers van de opponent. "We hebben ons huiswerk goed gedaan. Ik had alle strafschopnemers op mijn bidon staan. Tijdens de penaltyserie viel alles samen", aldus de doelman, die in de volgende ronde Derby County of Manchester United treft, zo bleek woensdagavond uit de loting. 

De volledige FA Cup-loting:

Sheffield United - Arsenal

Newcastle United - Manchester City

Norwich City - Derby County/Manchester United

Leicester City - Chelsea

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen