Rode Ancelotti ontsnapt aan schorsing en coacht tegen oude club

5 maart 2020, 15:25

Everton-coach Carlo Ancelotti heeft de boete van acht duizend Engelse pond die de FA hem oplegde na zijn rode kaart tegen Manchester United direct geaccepteerd. De Italiaan was woedend over een afgekeurde treffer van Dominic Calvert-Lewin, die werd afgekeurd en liet dat na het laatste fluitsignaal in niet misverstane woorden weten. Voor die actie werd hij vervolgd door de Engelse voetbalbond. 

Daarmee ontsnapt de ervaren coach – die de eerste manager ooit was in de Premier League die een rode kaart kreeg voorgehouden – aan een schorsing. Daardoor kan hij terugkeren op het Stamford Bridge van Chelsea, de club waar hij eerder al werkte en dat de volgende tegenstander is van Everton.

Wat Ancelotti precies zei bij het incident, is onbekend. Arbiter Chris Kavanagh trok wel al snel de rode kaart, waarna de coach nog enkele ogenblikken doorging met commentaar leveren. Zelf gaf hij aan dat er na het duel nog goed gesproken was met de arbiter, die de goal afkeurde omdat Gylfi Sigurdsson in de weg lag bij het last-minute schot van Calvert-Lewin. Coaches kunnen pas sindskort kaarten krijgen, waardoor Ancelotti de eerste trainer was met een directe rode kaart.

Lees ookAncelotti dreigt woedeaanval te moeten bekopen met schorsing

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen