Trefzeker Italië rekent af met Oekraïne

30 juni 2006, 22:47

Italië kan zich opmaken voor de halve finale van het WK. De ploeg van trainer Marcello Lippi speelde in de kwartfinale tegen Oekraïne geen geweldige wedstrijd, maar was wel dodelijk effectief. Na een vroeg doelpunt van Gianluca Zambrotta bouwde de ploeg haar voorsprong via twee doelpunten van Luca Toni in de tweede helft sluw uit naar 3-0. De Italianen stuiten nu in de halve finale op Duitsland.

fan supporter

fan supporter

Ook Italië, vooraf toch één van de grote favorieten van de wereldtitel, maakte de laatste weken niet bepaald een onverslaanbare indruk. De openingswedstrijd tegen Ghana was weliswaar goed (2-0), maar de Verenigde Staten had er weinig moeite mee om de zwakke plekken van de Italianen bloot te leggen (1-1). Een geflatteerde zege op Tsjechië (2-0) zorgde er voor dat de ploeg van Lippi naar de tweede ronde ging, waarin Australië een zeer zware dobber bleek. Slechts door een omstreden strafschop in de slotminuut wist Italië te winnen.

Pas nadat Blochin in de rust zijn spelers eens goed had kunnen vertellen wat de bedoeling was, viel het kwartiertje bij de Oost-Europeanen. Vanaf de eerste minuut na rust zocht Oekraine vol de aanval en het leek slechts een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zou vallen. De ploeg kreeg een serie enorme kansen, maar doelman Buffon en een redding van Zambrotta op de lijn voorkwamen een doelpunt.

De 1-1 hing in de lucht, maar Italië sloeg toe zoals alleen Italianen dat kunnen. Uit een spaarzame uitbraak wisten de Italianen een hoekschop te versieren, die Francesco Totti precies op het hoofd van Luca Toni wist te krijgen. De spits van Fiorentina, die dit toernooi nog niet wist te scoren, kopte het buitenkansje feilloos in en besliste daarmee de wedstrijd. Dat diezelfde Toni even later op aangeven van Zambrotta voor 3-0 zorgde, was voor Italië een mooi toefje slagroom op een goed smakende taart.

Na deze derde treffer was het verzet van Oekraïne, voor zover dat nog niet het geval was, gebroken. Italië kan zich opmaken voor de halve finale, waarin het een kraker tegen gastland Duitsland zal spelen. Ondanks de euforie in Duitsland zal Italië dat duel met veel vertrouwen tegemoet zien. Enkele maanden geleden won Italië een oefenduel tegen de Duitsers immers nog simpel met 4-1. Natuurlijk is er sindsdien veel veranderd, maar de Duitsers kunnen in ieder geval hun borst nat maken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen