Agnelli betwijfelt of Atalanta wel in Champions League thuishoort

5 maart 2020, 20:57   Bijgewerkt: 5 maart 2020, 21:05

Atalanta staat op het punt zich te plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League. Na de ruime zege in de heenwedstrijd tegen Valencia (4-1) kan de Italiaanse stuntclub zich komende dinsdag kwalificeren voor de laatste acht. Een onverwachte en vooral knappe prestatie, maar Juventus-voorzitter Andrea Agnelli vraagt zich hardop af of Atalanta wel in de Champions League thuishoort.

Tijdens de FT Business of Football Summit spreekt Agnelli zijn twijfels uit. "Ik heb veel respect voor de prestaties van Atalanta. Maar is het terecht dat ze toegang hebben tot het belangrijkste Europese clubtoernooi zonder dat ze internationale historie hebben en maar één goed seizoen hebben gedraaid? Dan denk ik aan AS Roma en de bijdrage die de club de afgelopen jaren heeft geleverd aan de coëfficiëntenranking van Italië. Ze hebben één slecht seizoen en doen nu niet mee, met financiële schade als gevolg."

Agnelli stelt dat topclubs als AS Roma investeringen moeten doen en veel kosten hebben. "Moet Atalanta dan minder kans hebben om op het hoogste niveau te spelen? Daar kan ik niet op antwoorden. Er moet een transparant systeem komen om zulke beslissingen te nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen