Schöne op zijn plek bij Genoa, maar 'had verwacht hoger te staan'

6 maart 2020, 10:27

Lasse Schöne heeft het goed naar zijn zin bij Genoa. Hoewel de Italiaanse club al twee keer de trainer ontsloeg en een zeer wisseld seizoen doormaakt, is de oud-Ajacied wel op zijn plek. "Ik heb het hier goed naar mijn zin, anders functioneer ik ook niet", vertelt de middenvelder over zijn nieuwe avontuur.

Dat doet hij op het clubkanaal van Ajax. "In Amsterdam was alles zoals het moest zijn en had ik het naar mijn zin, maar hier ook. De kinderen hebben het naar hun zin op school, in de Italiaanse cafés kun je lekker een espresso of een middagwijntje drinken. Aan de ene kant van de stad heb je de bergen, aan de andere kant de zee. En het is toch tien graden warmer dan in Nederland", glimlacht Schöne.

Sportief gezien kent Genoa een moeizaam seizoen door en werden trainers Aurelio Andreazzoli en Thiago Motta al ontslagen. "Of je onderin of bovenin meespeelt, maakt wel uit in de manier van voetballen. Het is anders. Je weet dat je niet mee gaat doen om de prijzen, maar je verwacht wel dat we hoger hadden gestaan", aldus de Deen over Genoa, dat momenteel op de achttiende plaats staat in de Serie A.

Een recent gelijkspel tegen Atalanta Bergamo ("Een van de beste ploegen van de Serie A") was een opsteker. "Jammer dat we onze goede reeks niet konden doorzetten. Maar we gaan steeds beter en als je punten blijft pakken, kun je klimmen. Er is een goede basis", aldus Schöne, die Ajax ook nog altijd op de voet volgt. "Het blijft toch mijn club, die blijf je volgen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen