Faber: "Stap naar PSV is groot en daar krijgt Doan de tijd voor"

6 maart 2020, 13:44

Hoewel ze tot dusver weinig spelen bij PSV, heeft Ernest Faber vertrouwen in Ritsu Doan en Bruma. Voor een van de twee of voor Noni Madueke lonkt zondag tegen FC Groningen een basisplaats, omdat Cody Gakpo geschorst is. "We hebben goede vervangers voor hem. Een aantal jongens zit er dicht tegenaan en kunnen ook doelpunten maken", zegt Faber.

Doan en Bruma kwamen vorige zomer voor veel geld naar Eindhoven. Doan had in de Eredivisie nog maar elf basisplaatsen en mocht de laatste wedstrijden slechts een paar minuten invallen. "Hij traint goed, wat voor iedereen geldt. Soms maak je een keuze voor een ander type. Hij zal geduldig moeten zijn. Hij gaat ook zeker zijn kans krijgen", laat Faber weten over de situatie van de Japanner. "De stap van Groningen naar PSV is ook groot, daar krijgt hij de tijd voor. De concurrentiestrijd brengt een andere druk met zich mee. Hij moet ermee dealen en het gaat ook steeds beter. Wij zijn tevreden."

De situatie van Bruma is vergelijkbaar met die van Doan. "Hij is een enthousiaste jongen en een sfeermaker in de groep", zegt Faber over de Portugees. "Hij haalt motivatie uit hard werken. Hij moet zorgen dat 'ie meer doelpunten gaat maken. Zeker in zijn positie is het prettig dat hij meer gaat scoren. Op de training doet hij zijn werk en zal hij moeten zorgen dat hij een paar stapjes maakt. Het is aan hem om dat te laten zien."

PSV zelf zit weer in rustiger vaarwater. Met tien punten uit vier wedstrijden zijn de resultaten in elk geval goed. "We moeten kijken hoe ver we kunnen komen. Europees voetbal halen is het belangrijkste, het liefst rechtstreeks", aldus Faber.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen