Bazoer heeft zich hersteld en krijgt weer basisplaats bij Vitesse

7 maart 2020, 13:36

Riechedly Bazoer keert tegen FC Twente zaterdag terug in de basis bij Vitesse. De middenvelder krijgt van trainer Edward Sturing weer het vertrouwen nadat hij enkele weken werd gepasseerd. Hij heeft zich de afgelopen tijd goed laten zien, vindt Sturing.

De coach was ontevreden over wat Bazoer bracht, maar kijkt nu anders aan tegen de situatie. Volgens de trainer laat hij nu meer arbeid zien. "Wat ik heel goed van hem vind, is de manier waarop hij met de hele situatie is omgegaan", legt Sturing uit bij De Telegraaf. "Hij is hard blijven werken en heeft niet de media gezocht met klachten of wat dan ook. Ik denk dat het heel goed is geweest van hem, dat hij dat niet heeft gedaan. Nu komt er voor hem weer een kans. Het is aan hem om het te laten zien. Dat heb ik ook tegen hem gezegd."

De kritiek die Sturing had op de middenvelder was niet mals. "Ik vond dat hij te weinig energie in wedstrijden legde en dat moet hij gaan veranderen. Ik weet, dat hij een ander soort speler is dan bijvoorbeeld ik was. Je moet spelers ook niet gaan vergelijken. Maar we moeten wel allemaal ons ding doen voor het elftal. Ik hoop dat hij geweldig speelt tegen FC Twente. Dat zou ik heel leuk vinden voor hem." Overigens staat ook Patrick Vroegh in de basis bij de Arnhemmers.

De 23-jarige Bazoer speelde dit seizoen tot dusver 21 competitieduels voor Vitesse waarin hij drie keer scoorde.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen