Blom: "Laatst in sauna maakte iemand VAR-gebaar"

7 maart 2020, 09:32

De intrede van de VAR heeft impact op het leven van de scheidsrechter. Het Nederlandse arbitragekorps is publiek bezit geworden "Als ik in de Albert Heijn kiwi's of tomaten uitzoek, staat er altijd wel iemand dat gebaar te maken", schetst Kevin Blom.

"Laatst in de sauna ook. Daar kom je toch voor je ontspanning. En bij het tennis in Ahoy was ik vorige maand blijkbaar in beeld geweest. Dat vindt men dan toch interessant. De appjes stroomden binnen. Tja, we worden opgemerkt", vertelt Blom in het Algemeen Dagblad. "Met de VAR is het echt skyhigh gegaan. Sta je in de supermarkt naar een pak yoghurt te kijken, hoor je: 'Klopt de datum wel? Of moet je de VAR even laten checken?' Grappig natuurlijk, maar op een gegeven moment ben je het wel zat."

Beslissingen op het voetbalveld hebben voor Blom wel degelijk invloed op zijn dagelijkse leven. "Als er veel discussie is geweest over een bepaalde beslissing, ga ik een dag later niet winkelen in die stad. Of dat nu Amsterdam, Rotterdam of Eindhoven is. Dan heb je het gevoel dat iedereen naar je kijkt. Maar dat zal vooral mijn eigen perceptie zijn, hoor. Ik word op straat niet lastiggevallen. Collega's zijn weleens van een afstandje uitgescholden. Ik heb geen nare ervaringen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen