Liverpool wint weer eens en heeft nog drie zeges nodig

7 maart 2020, 15:33   Bijgewerkt: 7 maart 2020, 17:34

Liverpool is drie zeges verwijderd van de landstitel. Na de nederlagen tegen Watford en Chelsea (FA Cup) won het elftal van Jürgen Klopp zaterdagmiddag met 2-1 van Bournemouth. Overtuigend was het allerminst wat Liverpool liet zien. De Premier League-koploper kwam voor eigen publiek zelfs op achterstand. Mohamed Salah en Sadio Mané poetsten die weg.

Voor zover het mogelijk was, koos Klopp voor zijn favoriete elf. De Duitser kon geen beroep doen op doelman Alisson Becker, Jordan Henderson en Andy Robertson. Alisson is voor langere tijd uitgeschakeld, met Robertson wilde Klopp richting de Champions League-return tegen Atlético Madrid geen risico nemen. Mogelijk dat Henderson dan ook weer beschikbaar is. Het duel met Bournemouth kwam nog te vroeg.

De schrik sloeg Liverpool snel om het hart. Al na negen minuten incasseerde de thuisploeg de 0-1. Daarbij liet Joe Gomez zich op eigen helft makkelijk van de bal zetten door Callum Wilson. Scheidsrechter Paul Tierney zag er geen overtreding in, waarna Wilson een paar seconden later de openingstreffer kon binnen werken. Liverpool mocht vervolgens van geluk spreken dat Adrian ternauwernood redde op een kopbal van Nathan Aké, die Virgil van Dijk bij een hoekschop in de lucht klopte.

Aké kreeg ook de aanvoerdersband om zijn arm, omdat captain Steve Cook zich in de negentiende minuut moest laten vervangen. Voor hem kwam Jack Simpson in het veld en hij wierp Liverpool de gelijkmaker in de schoot. De invaller overschatte zichzelf in de opbouw. Tijdens het dribbelen troefde Mané hem af en bediende de Senegalees Salah voor de 1-1. Ook de voorsprong van Liverpool werd ingeleid door een fout van Bournemouth. Van Dijk onderschepte op het middenveld en stak Mané weg. Voor Mané was het een koud kunstje om het geschutter van de gasten af te straffen.

Liverpool had de hele wedstrijd moeite met kansen creëren. Daarom bleef het tot het einde spannend op Anfield. Met een schot van Mané op het aluminium was Liverpool nog het dichtste bij de derde treffer van de middag. Anderzijds mocht het James Milner danken voor een redding op de lijn. Een poging van Ryan Fraser passeerde Adrian, maar trad Milner op als reddende engel. In de extra tijd speelde Liverpool ook met vuur. Wilson miste een kans voor open doel, maar ging gelukkig voor hem de vlag omhoog voor buitenspel. Maar vooral Liverpool kon opgelucht ademhalen, want heel even leek er nieuw puntenverlies in de maak. Zover kwam het niet en kunnen The Reds op 5 april kampioen worden bij Manchester City, mits de komende twee duels ook een zege opleveren.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen