Bosz blijft meedoen in top Bundesliga en ziet RB Leipzig morsen

7 maart 2020, 17:23

Peter Bosz heeft met Bayer Leverkusen uitstekende zaken gedaan in de top van de Bundesliga. De club versloeg op eigen veld met gemak Eintracht Frankfurt (4-0) en staat nu vierde in de Duitse competitie. Bovendien zag het dat RB Leipzig morste bij VfL Wolfsburg. Bij Werder Bremen houdt de penibele situatie ondanks een droomstart en goal van Davy Klaassen bij Hertha BSC aan.

Bayer Leverkusen – Eintracht Frankfurt: 4-0

Bayer Leverkusen draait de laatste weken als een trein en dingt volop mee om de titel in de Bundesliga. De equipe van Peter Bosz kende thuis tegen Eintracht Frankfurt een droomstart, want dankzij goals van Kai Havertz en Karim Bellarabi overrompelde het de gasten en stond het na een kwartier al 2-0. Bosz en bankzitter Daley Sinkgraven zagen het tevreden aan.

Ook na rust was de start van Leverkusen overweldigend en prikte Paulinho tweemaal raak. Daarmee was het duel definitief gespeeld. Leverkusen springt in ieder geval voor even naar de vierde plaats en blijft in de race voor de bovenste plaatsen in de Bundesliga.

VfL Wolfsburg – RB Leipzig: 0-0

Wolfsburg kon Leverkusen een dienst bewijzen door RB Leizpig punten af te snoepen. Dat moest de thuisploeg met Wout Weghorst in de basis. De Nederlander zag dat Timo Werner opvallend genoeg vanaf de bank begon. Omdat Leipzig, dat de betere kansen had bij Wolfsburg, de kansen niet wist te benutten, kwam de topschutter van de runner-up na een uur binnen de lijnen. Ook hij kon doelpuntloos puntverlies niet voorkomen tegen de subtoppers. Dat betekent dus goed nieuws voor Bayer Leverkusen.

Hertha BSC – Werder Bremen: 2-2

Het dolende Werder Bremen verloor de voorbije weken wedstrijd op wedstrijd, maar kende op bezoek bij Hertha BSC een start om van te dromen. Na drie minuten prikte Josh Sargant de openingsgoal binnen en krap drie minuten later zorgde Davy Klaassen zelfs voor de 0-2. Een geweldige start dus van de nummer voorlaatst, die moest winnen om afstand te nemen van hekkensluiter Paderborn. Dat gebeurde niet, want Niklas Stark en Matheus Cunha brachten middenmoter Hertha langszij. Daardoor spelen Klaassen en co gelijk en daarmee schiet Werder heel weinig op

Overige uitslagen:

SC Freiburg – Union Berlin: 3-1

Schalke 04 – 1899 Hoffenheim: 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen