Slecht Barcelona dankzij pingel Messi langs Sociedad

7 maart 2020, 20:26

Een wederom zwak FC Barcelona heeft dankzij een penalty van Lionel Messi het thuisduel met Real Sociedad gewonnen. De Catalanen zijn zichtbaar uit vorm en hadden in het eigen Camp Nou verschrikkelijk veel moeite met de bezoekers. Een benutte penalty van Messi schonk de nieuwe lijstaanvoerder toch de drie punten: 1-0.

Bij Real Sociedad stonden Alexander Isak en Martin Ødegaard in de basiself. Beide spelers maakten niet eens zo lang geleden furore in de Eredivisie en kwamen nu Frenkie de Jong tegen bij Barcelona. Ook hij begon vanaf de aftrap, waar Barcelona de eerste paar minuten heel angstig oogde tegen Sociedad. De gevaarlijkste man aan Catalaanse zijde was Martin Braithwaite, die voor het eerst vanaf het eerste fluitsignaal mocht beginnen en met zijn arbeid voor problemen in de Sociedad-defensie zorgde. Na een kwartier leek de Deen ook te scoren, maar stond hij in buitenspelpositie.

Buiten Braithwaite zorgde Barcelona in een opvallend stil Camp Nou voor weinig gevaar. In de eerste paar minuten van de tweede helft was er een schot van Lionel Messi, die voor rust geel pakte, maar verder bleef Sociedad lang makkelijk overeind. Tot het laatste kwart van de wedstrijd, toen onder meer Gerard Piqué en Ivan Rakitic dichtbij een goal waren.

Een kwartier voor tijd lag het momentum echter bij Sociedad, dat eerder dit jaar al bij Real Madrid verraste in de Copa del Rey. Op het moment dat de gasten dichtbij de openingsgoal waren, kreeg Barcelona een kwartier voor tijd een penalty na inmenging van de VAR. Messi was trefzeker vanaf elf meter en bracht Barcelona daarmee een zwaarbevochten overwinning. Daarmee pakt Barcelona de koppositie weer – tijdelijk – over van Real Madrid, dat nog een duel te goed heeft.