Sterk Dortmund zet Gladbach buitenspel in titelrace

7 maart 2020, 20:27

Borussia Dortmund heeft bij Borussia Mönchengladbach uitstekende zaken gedaan in de titelrace. Op vijandelijk terrein won de equipe van Lucien Favre na een mooi duel met 1-2 en wipt het over RB Leipzig heen in de Bundesliga.

Het treffen tussen de nummers vijf en drie van de Bundesliga was een zeer belangrijke, want na het puntverlies van RB Leizpig konden beide ploegen goede zaken doen in de top van de Duitse competitie. De start was voor de bezoekers in het geel-zwart. Het was ditmaal niet Erling Haaland, maar Thorgan Hazard opende de score namens Borussia Dortmund. De Belg deed op aangeven van Haaland zijn oud-werkgever pijn.

Gladbach, dit seizoen een tijdlang de koploper van de Bundesliga, had in de tweede helft het betere van het spel en kwam kort na rust al langszij via Lars Stindl. De gelijkmaker van de Oostenrijker betekende een spannende tweede helft, waar Yann Sommer voorkwam dat Hazard voor de tweede maal trefzeker was door een schot prachtig te keren.

Gescoord werd er toch door Dortmund, via Real Madrid-huurling Achraf Hakimi. Die klap kwam Gladbach niet meer te boven, waardoor Dortmund uitstekende zaken doet in de titelstrijd, Leipzig passeert en de gastheren voorlopig buitenspel zet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen