De Boer met Atlanta aan kop na zege op Locadia en Van der Werff

8 maart 2020, 09:09   Bijgewerkt: 8 maart 2020, 09:35

Atlanta United heeft in de nacht van zaterdag op zondag (Nederlandse tijd) ook de tweede wedstrijd van het nieuwe MLS-seizoen gewonnen. Op eigen terrein was de club van trainer Frank de Boer met 2-1 te sterk voor het Nederlands getinte FC Cincinnati. Atlanta gaat door de zege met zes punten alleen aan kop in de Eastern Conference van de Amerikaanse competitie.

Atlanta trad tegen Cincinnati aan zonder Josef Martínez. De Venozolaanse sterspeler raakte in de eerste speelronde tegen Nashville SC (1-2 winst) ernstig geblesseerd. Hij scheurde de voorste kruisband van zijn rechterknie en wacht een maandenlange revalidatie. In de zoektocht naar een vervanger voor de spits is Atlanta de voorbije week in verband gebracht met onder meer Carlos Bacca, Olivier Giroud en zelfs Klaas-Jan Huntelaar.

Bij afwezigheid van Martínez nam Ezequiel Barco Atlanta bij de hand tegen Cincinnati. Na een individuele actie van Gonzalo Martínez opende hij na twintig minuten de score. Barco was tien minuten na rust de aangever bij de 2-0 van Emerson Hyndman. Cincinnati maakte via Yuya Kubo nog de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zat er niet in voor de club waar Ron Jans tot voor kort nog trainer was.

Bij Cincinnati stonden Maikel van der Werff, Jürgen Locadia en Haris Medunjanin (ex-Sparta Rotterdam en -AZ) in de basis. Siem de Jong ontbrak nog bij de bezoekers. Hij is nog in afwachting van zijn werkvisum.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen