Coronavirus: Parma - SPAL uitgesteld, Serie A mogelijk stilgelegd

8 maart 2020, 12:54   Bijgewerkt: 8 maart 2020, 14:28

Bizarre taferelen in de Serie A zondagmiddag: terwijl de spelers van SPAL en Parma zich al klaarmaakten voor de aftrap van een wedstrijd in de Serie A, boog de minister van sport zich in Italië over het feit of de Italiaanse competitie wel moet worden voortgezet. Daarom werd de aftrap van de wedstrijd met een half uur uitgesteld, konden de spelers weer naar binnen en dreigt mogelijk helemaal een Serie A-stop. Diverse media schrijven dat alle wedstrijden voorlopig zijn afgeblazen.

Dat hebben de Italiaanse media bevestigd. Vincenzo Spadafora – de minister van sport – zou hebben aangegeven dat het beter is om de competitie helemaal stil te leggen en daarmee te beëindigen, omdat er nauwelijks ruimte is om alle wedstrijden in te halen. Eerder sprak voormalig profvoetballer Damiano Tommasi – voorzitter van de spelersvakbond – gelijke woorden. Volgens hem moet de competitie worden stilgelegd.

Veel wedstrijden in de Serie A werden al uitgesteld, verplaatst, gespeeld achter gesloten deuren of eerst zelfs geannuleerd. Daarmee lijkt het stilleggen van de Serie A een kwestie van tijd. Welke gevolgen het zal hebben voor het vervolg van de Serie A en Italiaanse clubs in de Europese competities, is eveneens nog onduidelijk. In Italië zijn vanwege de uitbraak van het virus diverse regio's volledig afgesloten.

Update (13.15 uur): Parma en SPAL trappen in principe om 13.45 af, 75 minuten later dan de geplande tijd was.

Lees ookSerie A-programma overhoop: Juve - Inter naar komend weekend

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen