Matchwinner Grot nam mental coach in de hand voor tegenslagen

8 maart 2020, 13:52

Jay-Roy Grot kroonde zichzelf zaterdagavond tot matchwinner namens Vitesse. De aanvaller viel in en werd daarbij uitgefloten, maakte vervolgens het enige (en ook nog eens zeer fraaie) doelpunt van de avond en ging vervolgens onder luid applaus met een blessure weer naar de kant. Grot dankt een mental coach dat hij goed met de situatie omgaat momenteel.

Dat vertelde hij tegenover Omroep Gelderland. "Ik ben al vaker uitgefloten hier. Daar had ik in het begin veel moeite mee", vertelde hij. "Maar de trainer en het team hebben mij gezegd dat ik het lekker moest laten gaan. Dat ik gewoon moest gaan voetballen. Dat heb ik geprobeerd en dan mag ik nu de winnende binnen schieten."

Om goed om te gaan met fluitconcerten en andere tegenslagen tegen te gaan, nam Grot een mental coach in de hand. "Met hem ben in heel intensief bezig. Dat leidt me af van de dingen die om mij heen gebeuren. Daarnaast train ik hard. En dat ik nu scoor doet ook veel met mijn zelfvertrouwen, echt. Ik heb vaak gedroomd van zo'n moment", aldus Grot, die vervolgens met een knieblessure uitviel. "Ik kon echt niet verder. Ik kan de goal nu dus ook niet echt vieren, ik ga rustig de bank op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen