Serie A vanwege coronavirus waarschijnlijk stilgelegd

9 maart 2020, 18:24   Bijgewerkt: 9 maart 2020, 20:03

Er wordt de komende weken waarschijnlijk niet gevoetbald in de Serie A. Het Italiaans Olympisch Comité (CONI) wil alle sportevenementen in Italië tot 3 april schrappen. Het rigoureuze besluit wordt genomen om verdere verspreiding van het coronavirus in Italië tegen te gaan. De Italiaanse regering moet haar goedkeuring nog wel geven.

Leden van het het Olympisch Comité kwamen maandag samen om te bepalen of sportevenementen op Italiaanse bodem de komende weken wel moeten doorgaan. In Europa is geen land als Italië zo zwaar getroffen door het coronavirus. Voor bijna een kwart van de Italiaanse bevolking gelden quarantainemaatregelen. Maandagmiddag waren in Italië 366 mensen overleden aan de gevolgen van de ziekte. Meer dan zevenduizend Italianen zijn in het land besmet met het virus.

Eerder werd al besloten om tot 3 april alle sportevenementen in Italië zonder publiek af te werken. Nu worden vermoedelijk alle sportevenementen, inclusief alle Serie A-wedstrijden, uitgesteld. Wedstrijden in de Champions League en Europa League die in Italië op het programma staan, gaan mogelijk (zonder publiek) wel door.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen