Mourinho vreest dat seizoen erop zit voor Bergwijn

9 maart 2020, 19:57   Bijgewerkt: 18 september 2021, 10:30

Slecht nieuws voor Tottenham Hotspur én het Nederlands elftal. José Mourinho heeft maandagavond op de afsluitende persconferentie voor het Champions League-duel met RB Leipzig bekendgemaakt dat de enkelblessure van Steven Bergwijn behoorlijk ernstig is. De Portugees rekent dit seizoen niet meer op de 22-jarige aanvaller.

Bergwijn liep de blessure afgelopen weekend op tegen Burnley (1-1). Voor Mourinho is de blessure van Bergwijn een flinke domper. Hij kan ook al geen beroep doen op onder meer Harry Kane en Heung-min Son. Daardoor zijn de aanvallende opties voor de Portugees behoorlijk beperkt. Vermoedelijk zal Dele Alli dinsdag als spits worden opgesteld. Lucas Moura en Erik Lamela zijn de andere spelers die voorin uit de voeten kunnen.

Tottenham Hotspur moet dinsdag tegen RB Leipzig de 0-1 nederlaag uit de heenwedstrijd zien weg te poetsen. Dat belooft een hels karwei te worden, zeker nu de Londense club veel van zijn aanvallers mist. Daarnaast is de Engelse club niet in goeden doen. Geen van de laatste vijf wedstrijden (in alle competities) werd gewonnen.

Oranje

Mogelijk komt het EK ook in gevaar voor Bergwijn. De komende oefeninterlands tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) lijkt hij in elk geval te missen. Zijn afwezigheid is een volgende tegenvaller voor bondscoach Ronald Koeman, die op het EK mogelijk ook al geen beroep kan doen op Memphis Depay en Donyell Malen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen