Werelddoelpunt Mühren leidt Cambuur naar volgende zege

9 maart 2020, 21:58   Bijgewerkt: 9 maart 2020, 22:19

SC Cambuur heeft maandagavond de zevende zege op rij geboekt door in Wijdewormer met 0-3 te winnen van Jong AZ. Robert Mühren leidde met een wonderschone treffer de ruime overwinning in. De Leeuwarders blijven door de zege ruim aan kop in de Eerste Divisie. NEC won door een laat doelpunt met 1-2 bij Jong FC Utrecht.

Jong AZ - SC Cambuur 0-3

Hij scoorde dit seizoen al veel intikkers, schoot vaak raak vanaf de strafschopstip, maar de laatste tijd heeft Mühren er een handje van om prachtige doelpunten te maken. Zo ook maandagavond in Wijdewormer. Halverwege de eerste helft opende hij op sublieme wijze de score. De topschutter van de Eerste Divisie controleerde een lange pass met zijn borst en volleerde de bal via de binnenkant van de paal tegen de touwen.

Het was voor Mühren alweer zijn 25ste doelpunt van het seizoen. Goal nummer 26 liet niet lang op zich wachten. Weer scoorde de dertigjarige aanvaller fraai, al was zijn tweede van de avond een stuk minder mooi dan zijn eerste. Met enig fortuin kreeg Mühren de bal voor zijn voeten en voor een tweede keer liet hij Rody de Boer kansloos. SC Cambuur had het geluk vervolgens aan zijn zijde toen Jong AZ in scrimmage meerdere kansen kreeg. Onder meer Zakaria Aboukhlal (lat) kreeg de bal er niet in.

Zo gingen de bezoekers met een 0-2 voorsprong de rust in. In de tweede helft waren de Leeuwarders een stuk minder gevaarlijk dan voor rust. Jong AZ creëerde echter ook weinig mogelijkheden, waardoor de zege geen moment in gevaar kwam. In blessuretijd maakte Michael Breij aan alle twijfel een einde door de 0-3 te scoren. De ploeg van trainer Henk de Jong heeft nu zeven keer op rij gewonnen en gaat met vier punten voorsprong op nummer twee De Graafschap op kop in de Eerste Divisie. Nummer drie FC Volendam heeft elf punten minder.

Jong FC Utrecht - NEC 1-2

Na een nederlaag bij Go Ahead Eagles en een gelijkspel tegen NAC Breda hoopt NEC weer een keer een wedstrijd te winnen. De Nijmegenaren leken op bezoek bij Jong FC Utrecht genoegen te moeten nemen met een 1-1 gelijkspel, maar door een laat doelpunt van Ole Romeny boekten zij alsnog een 1-2 zege. In de eerste helft hadden beide teams vanaf de strafschopstip gescoord. Jonas Arweiler opende al na drie minuten de score namens de Domstedelingen, Zian Flemming tekende twintig minuten later voor de gelijkmaker. Dat leek lang het laatste doelpunt van de wedstrijd te worden, tot Romeny vlak voor het laatste fluitsignaal toesloeg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen