Vardy maakt einde aan doelpuntendroogte bij winnend Leicester

9 maart 2020, 23:27

Leicester City heeft maandagavond de derde plaats in de Premier League verstevigd door op eigen terrein met 4-0 te winnen van Aston Villa. Jamie Vardy maakte eindelijk zijn eerste doelpunten van 2020. Als invaller was de spits tweemaal trefzeker. Harvey Barnes nam de andere goals voor zijn rekening.

Het was voor The Foxes alweer een tijdje geleden dat zij een competitiezege hadden geboekt. Hun laatste overwinning in de Premier League dateerde van eind januari, toen West Ham United met 4-1 werd verslagen. Daarna lukte het de kampioen van 2016 vier keer op rij niet om te winnen. Tegen Chelsea en Wolverhampton Wanderers werd er gelijkgespeeld, van Manchester City en Norwich City werd verloren.

In de tussentijd kroop de concurrentie wat dichterbij. Om weer wat afstand te nemen, volstond voor Leicester maandagavond alleen de volle buit tegen het Aston Villa van invaller Anwar El Ghazi. Voor de drie punten hoefde het team van trainer Brendan Rodgers zich niet overmatig in te spannen. Toch duurde het veertig minuten alvorens de 0-1 viel. Barnes zette de thuisploeg verdiend op voorsprong.

In de tweede helft liep de thuisploeg weg bij de promovendus. Koud in het veld maakte Vardy na ruim een uur de 2-0. Het was voor de Engelsman zijn eerste doelpunt van 2020. Even later maakte hij ook zijn 99de goal in de Premier League. Een paar minuten voor tijd scoorded ook Barnes zijn tweede van de avond. Door de 4-0 zege staat Leicester City vijf punten los van nummer vier Chelsea en acht punten los van nummer vijf Manchester United.