Winst voor Bayern, Werder klopt Hertha

1 oktober 2005, 17:30

Bayern München heeft zich uitstekend hersteld van de nederlaag afgelopen weekend tegen Hamburger SV. In de eigen Allianz Arena hadden de mannen van coach Felix Magath geen enkele moeite moet VfL Wolfsburg: 2-0. Ook Schalke '04 en Werder Bremen pakten drie punten. Schalke was te sterk voor Eintracht Frankfurt, terwijl Bremen in Berlijn knap wist te winnen van Hertha BSC.

Het duel tussen Bayern en Wolfsburg was ook het duel tussen Roy Makaay en Kevin Hofland. Beide spelers kregen deze week van bondscoach Marco van Basten geen uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar kunnen bij hun club rekenen op veel waardering. Mede dankzij Hofland bleef Wolfsburg lange tijd overeind tegen Bayern. Hoewel de thuisploeg duidelijk sterker was, hield Wolfsburg-doelman Jentzsch zijn doel lange tijd knap schoon. Pas in de 67ste minuut brak Roque Santa Cruz de ban voor Bayern. In de slotminuut verdubbelde verdediger Lucio tenslotte de score.

Ook Schalke pakte drie punten. De ploeg uit Gelsenkirchen won met 0-1 bij promovendus Eintracht Frankfurt, waar Arie van Lent als invaller in het veld kwam. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Larsen, die afgelopen week ook al doel trof tegen AC Milan. Ook bij 1.FC Köln kon een Nederlandse invaller het verschil niet maken. Anthony Lurling mocht halverwege de tweede helft in het veld komen, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 2-1 onderuit ging tegen FC Nürnberg.

Zondag komen Borussia Dortmund (thuis tegen Stuttgart) en Hamburger SV (uit tegen Kaiserslautern) nog in actie in de Duitse Bundesliga.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen