'Vraagtekens rond oefenduels Oranje met VS en Spanje'

10 maart 2020, 00:03

Het is nog onduidelijk of eind deze maand de oefenwedstrijden van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) doorgang kunnen vinden. De KNVB heeft volgens De Telegraaf maandag vanwege de uitbraak van het coronavirus overleg gevoerd met diverse betrokken. De situatie wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de voetbalbond.

Dat moet ook, want door het coronavirus is elders in Europa bij veel wedstrijden geen publiek welkom. In de Serie A wordt er de komende weken zelfs helemaal niet gevoetbald. Het oefenduel van Oranje tegen de VS wordt in het Philips Stadion in Eindhoven gespeeld. Met de kennis van nu een hoogst ongelukkige keuze, stelt het dagblad. Brabant is van alle provincies in Nederland immers het zwaarst getroffen door het coronavirus.

De beschikbaarheid van internationals vormt ook een probleem. Heel Italië is in quarantaine gezet. Daardoor is het nog maar de vraag of Matthijs de Ligt, Stefan de Vrij, Marten de Roon, Hans Hateboer en Justin Kluivert naar Nederland kunnen afreizen. Ook zou er mogelijk een 'verzekeringstechnisch probleem' zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen