FC Twente en Heracles blij met samenwerking ondanks kritiek

10 maart 2020, 10:30

FC Twente en Heracles Almelo hebben maandag de samenwerking in de jeugdopleiding vernieuwd, geïntensiveerd en op gelijkwaardige basis ingevuld voor de komende tien jaar. Ondanks kritiek vanuit de supporters kringen, is de deal rondgemaakt. Het geld – dat met vier ton verminderd wordt - wordt volgens beide clubs nu beter besteed. Ook andere kritische punten worden door beide clubs weerlegd. 

Dat laten beide clubs weten tegenover TC/Tubantia. Voor FC Twente was de financiële nood hoog om de lasten te verdelen, terwijl Heracles Almelo juist meer wilde focussen op jeugd. Dat er voor liefst tien jaar getekend is, zorgt voor twijfels bij de achterban. Ook amateursclubs schreven een brandbrief. "Opleiden is een marathon, geen sprint", vertelt technisch manager Tim Gilissen daarover. "Als je een samenwerking aangaat, heeft het tijd nodig om het tot wasdom te laten komen. Om stabiel te worden en het te bestendigen."

Lees ookFC Twente en Heracles intensiveren gezamenlijke jeugdopleiding

Het budget wordt bezuinigd op de praktische kant van het verhaal – vervoer, gastouders -, waardoor dat niet ten koste mag gaan van de kwaliteit van de opleiding van spelers. De verdeling van jeugdspelers die doorbreken, zal per geval besproken moeten worden. "Er zullen in de toekomst echt wel discussies ontstaan. Maar als beide clubs spelers mee willen laten trainen, bespreken we dat. We hebben periodieke overleggen. Als uiteindelijk allebei de clubs de speler willen vastleggen, dan beslist de speler", aldus Gilissen. De tenues worden een combinatie van logos's en kleuren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen