Gudde: "Liever gaan uitstellen dan spelen zonder publiek"

10 maart 2020, 17:05

Wouter Gudde vindt het een goede zaak dat de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Groningen niet zonder publiek wordt gespeeld, maar is afgelast. Hoewel de directeur van de Noorderlingen uiteraard baalt van de afgelasting, ziet hij het als een betere oplossing dan spelen zonder fans. "Het standpunt van FC Groningen is dat we liever gaan uitstellen dan spelen zonder publiek."

Dat vertelt hij tegenover RTV Noord. "We voetballen voor onze supporters. Dan zal het programma in april of mei wat drukker worden, maar dat is dan maar zo", aldus Gudde, voor wie de situatie als algemeen directeur ook nieuw is. "Dit leer je in ieder geval niet op de cursus."

Lees ook: Géén voetbal in Brabant

Vanuit sportief oogpunt vindt hij het wel jammer dat het duel wordt afgelast, maar snapt het natuurlijk ook. "Veiligheid gaat natuurlijk boven alles, maar het zijn bijzondere tijden. Zoiets is volgens mij ook nog niet eerder voorgekomen. Het is in ieder geval een hele vreemde situatie", stelt hij. Woensdag overlegt de KNVB over de andere wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen