Leeuwinnen laten zege tegen Frankrijk in extremis glippen

10 maart 2020, 23:01

Na twee doelpuntloze remises hebben de Oranje Leeuwinnen in het laatste duel op het Tournoi de France wel drie keer gescoord. Tegen gastland Frankrijk kwam het team van Sarina Wiegman meermaals op voorsprong, maar eindigde het door een doelpunt in de 93ste minuut in 3-3.

Bij Oranje stond de negentienjarige Lynn Wilms in de basis. De verdedigster speelde al twee interlands voor Nederland, maar verscheen nog niet eerder aan de aftrap. Dinsdag kreeg ze de kans als rechtsback en die mogelijkheid greep de speelster van FC Twente met beide handen aan. Na een halfuur haalde de verdedigster met succes de trekker over nadat de bal in het strafschopgebied voor haar voeten was gekomen (foto). Drie minuten later werd het 0-2 toen routinier Sherida Spitse een penalty benutte. Zij maakte haar 38ste goal in het shirt van Oranje.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nederland, dat het vervolgens wel weer uit handen gaf. Op slag van rust ging Dominique Bloodworth de mist in bij een hoge bal waardoor Valérie Gauvin de aansluitingstreffer kon produceren. In de tweede helft werd het ook nog 2-2 toen Griedge Mbock een strafschop simpel benutte. De 2-2 was gezien de krachtsverhouding overigens een terechte treffer.

Beide teams stevenden op een gelijkspel af, maar Lieke Martens draaide het duel om. Op aangeven van Lineth Beerensteyn schoot de speelster van FC Barcelona prachtig raak, waardoor Oranje het toernooi in Frankrijk positief leek af te sluiten. Toch ging het weer mis, aangezien Ouleymata Sarr in de 93ste minuut de gelijkmaker scoorde: 3-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen