Atalanta wint ook uit van Valencia, vier treffers Ilicic

10 maart 2020, 23:15

Atalanta Bergamo gaat zoals verwacht door naar de kwartfinale van de Champions League. De Italiaanse stuntploeg won in een enerverende wedstrijd uit bij Valencia met 3-4. De grote man aan de kant van Atalanta was Josip Ilicic die liefst vier keer (!) scoorde. Voor Valencia is de Champions League-droom nu over, de club moet zich nu richten op het behalen van Europees voetbal in de competitie.

Bij Valencia begon Jasper Cillessen in de basis, bij Atalanta was er plek voor Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Gosens bij de eerste elf. Beide teams speelden in een leeg en sfeerloos Mestalla, vanwege het coronavirus waren er geen fans toegestaan. Zij keken van buiten het stadion toe op grote schermen en zagen hoe Valencia dramatisch begon.

Na drie minuten keek de thuisploeg al tegen een afchterstand aan. Atalanta-spelmaker Josip Ilicic werd na een rush onderuit gehaald en schoot de penalty vervolgens raak. Jasper Cillessen zat er dichtbij, maar werd toch geklopt door Ilicic die de bal dwars door het midden raak schoot. Werkelijk uit het niets maakte Valencia na ruim twintig minuten de gelijkmaker. Terwijl er bij de thuisploeg nauwelijks iets lukte, werd Kevin Gameiro plotseling weggestuurd. Een verdediger zat hier tussen, maar die gleed vervolgens uit. Gameiro kon de bal daardoor alsnog binnen tikken: 1-1.

Vlak na rust begon Valencia er toch weer in te geloven. De ploeg kwam op 2-2 nadat Kevin Gameiro van dichtbij de voorzet van Ferran Torres binnenkopte. Het geloof werd nog groter nadat ruim twintig minuten na de rust Valencia zelfs op een 3-2 voorsprong kwam. Na een goede lange bal van Dani Parejo lobte de vrijlopende Ferrán Torres de bal over de uitkomende Atalanta-keeper Sportiello heen. Toch kwam al na vier minuten een einde aan de voorsprong van Valencia: opnieuw was het Ilicic die raak schoot voor Atalanta.