Gisteren gemist: Leipzig en Atalanta door, Oranje ziet tóch goals

11 maart 2020, 00:30   Bijgewerkt: 10 maart 2020, 23:50

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op dinsdag 10 maart.

Leipzig geeft Spurs flink pak slaag

RB Leipzig heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De Oost-Duitsers wonnen mede door twee goals van Marcel Sabitzer in eigen huis met 3-0 van Tottenham Hotspur nadat vorige maand ook uit in Londen al was gewonnen. Het lukte het elftal van José Mourinho niet om tot een Ajax-scenario te komen door net als vorig seizoen na een 0-1 thuisnederlaag en een snelle 2-0 achterstand in de return alsnog met 2-3 te winnen.

Atalanta door in CL na doelpuntenfeest 

Atalanta Bergamo gaat zoals verwacht door naar de kwartfinale van de Champions League. De Italiaanse stuntploeg won in een enerverende wedstrijd uit bij Valencia met 3-4. De grote man aan de kant van Atalanta was Josip Ilicic die liefst vier keer (!) scoorde. Voor Valencia is de Champions League-droom nu over, de club moet zich nu richten op het behalen van Europees voetbal in de competitie.

Oranje Leeuwinnen zien eindelijk goals

Na twee doelpuntloze remises hebben de Oranje Leeuwinnen in het laatste duel op het Tournoi de France wel drie keer gescoord. Tegen gastland Frankrijk kwam het team van Sarina Wiegman meermaals op voorsprong, maar eindigde het door een doelpunt in de 93ste minuut in 3-3.

PSV respecteert KNVB-besluit afgelastingen

De KNVB heeft vanwege het coronavirus besloten drie Eredivisie-duels die komend weekend gespeeld zouden worden af te gelasten. PSV [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364846/gerbrands-is-blij-met-besluit-knvb-en-laat-psv-besloten-trainen/,_blank,respecteert deze beslissing volledig]. De Eindhovenaren zouden het zaterdagavond opnemen tegen FC Emmen, maar dat gaat dus niet door. Algemeen directeur Toon Gerbrands is vooral tevreden met het feit dat er niet zonder fans gespeeld hoeft te worden.

Mbappé getest op coronavirus 

Kylian Mbappé is dinsdag getest op het coronavirus. De sterspeler van Paris Saint-Germain kampt al dagen met keelontsteking en koorts en geldt daardoor als twijfelgeval voor het Champions League-duel met Borussia Dortmund van woensdag. Mbappé ontbrak door ziekte al de afgelopen twee dagen op het trainingsveld van PSG. Check het laatste nieuws over de impact van het coronavirus op de voetbalwereld [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/364816/overzicht-al-het-nieuws-over-het-coronavirus-in-de-voetbalwereld/,_blank,in ons speciale overzicht]. 

Zoet kan naar Turkije

En voor Jeroen Zoet bestaat Turkse belangstelling. De doelman is verschenen op de radar van Besiktas, meldt het Eindhovens Dagblad. Sinds de tweede seizoenshelft speelt de PSV'er op huurbasis voor FC Utrecht. In Eindhoven heeft Zoet na dit seizoen nog een eenjarig contract.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen