UEFA ontkent cancelen EK, maar bekijkt wel opties

10 maart 2020, 23:53   Bijgewerkt: 10 maart 2020, 23:58

Er druppelden dinsdag berichten naar buiten dat er bij de UEFA wordt gesproken over het afgelasten en/of uitstellen van het EK. Diverse dagbladen melden dat meerdere nationale bonden aan de UEFA hebben gevraagd om het EK een jaar uit te stellen om zo ruimte te creëren om de eigen competities af te maken. Dat is echter onzin, meldt de UEFA.

"Dat is totaal onwaar", zegt een woordvoerder van de bond tegen AP. Dat persbureau meldt juist dat er alles aan wordt gedaan om het EK door te laten gaan. Wel worden er eventuele opties bekeken om het EK op een andere manier te laten spelen. De bond heeft aan Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) gevraagd om advies inzake het coronavirus. Problematisch kan zijn dat er in meerdere landen wordt gespeeld.

Ook in Italië, wat corona betreft de grootste brandhaard van Europa, staan duels in Rome op het programma. Het zou een optie kunnen zijn dat die wedstrijden worden verplaatst naar elders in Europa. Het aanstaande EK kent twaalf verschillende organiserende landen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen