Rentree Neres duurt minimaal nog tot halverwege april

11 maart 2020, 08:08

Een terugkeer van David Neres bij Ajax is voorlopig nog lang niet aan de orde. Sterker nog: het is maar zeer de vraag of hij nog een (serieuze) rol van betekenis kan gaan spelen dit seizoen. De buitenspeler wordt met zijn meniscusblessure nog niet voor halverwege april terugverwacht bij de Amsterdammers en moet dan bovendien nog wedstrijdritme op doen.

Dat schrijft De Telegraaf over het herstel van de Braziliaan en spreekt van 'een gebed zonder end'. Na zijn kwetsuur tegen Chelsea liet trainer Erik ten Hag weten na de winterstop weer over Neres te willen beschikken, maar toen de aanvaller de groepstraining hervatte, ging het mis. De oefenmeester liet tijdens persconferenties al meermaals doorschemeren dat het herstel een stuk langer ging duren dan gewenst.

Inmiddels herstelt Neres grotendeels buiten de club, om zo in alle rust aan zijn revalidatie te kunnen werken. Omdat hij vermoedelijk niet voor halverwege april hersteld zal zijn, is de kans op een rol in de titelstrijd van Ajax bijzonder klein. Aangezien hij niet meer in Jong Ajax mag spelen, zal hij ook zijn wedstrijdritme in de hoofdmacht moeten opdoen, waardoor ook dat nog een tijdje zal duren.

Op 3 en 10 mei staan alweer de laatste twee speelrondes van het Eredivisie-seizoen op het programma voor Ajax. Dit seizoen kwam hij tot twintig officiële optredens in het eerste team van de Amsterdammers, waarin hij zesmaal scoorde en twee assists gaf. Volgens het Algemeen Dagblad verloopt het herstel van Ryan Babel en Noussair Mazraoui wel voorspoedig: van beide wordt van week tot week bekeken of ze kunnen spelen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen