Spoorboekje: Europa League en Vermeer komt 's nachts in actie

12 maart 2020, 07:00

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op donderdag 12 maart.

Wedstrijden

VfL Wolfsburg - Shakhtar Donetsk (21.00 uur)

Wout Weghorst kan met VfL Wolfsburg het Nederlandse voetbal een goede dienst bewijzen. Nederland is op de coëfficiëntenranglijst nog niet helemaal verzekerd van een eindklassering in de top-tien. Oekraïne is de belangrijkste achtervolger, met Shakhtar Donetsk als enige ijzer nog in het vuur. Kunnen Weghorst en concerten de ploeg uit Oekraïne van punten afhouden?

Rangers - Bayer Leverkusen (21.00 uur)

Er staat in 2020 bijna geen maat op Bayer Leverkusen. De ploeg van trainer Peter Bosz is in de Bundesliga naar de vijfde plaats gestegen, staat in de halve finale van DFB-Pokal en plaatste zich ten koste van FC Porto voor de laatste zestien van de Europa League. In de achtste finale is het Rangers van Steven Gerrard de tegenstander. Op papier is Bayer Leverkusen de favoriet, maar de Schotten dienen niet onderschat te worden. Niet voor niets zijn zij al sinds begin juli (!) actief in Europa.

Los Angeles - Cruz Azil (03.30 uur)

Kenneth Vermeer overleefde met Los Angeles de eerste ronde van de CONCACAF Champions League en staat nu voor de tweede ronde tegen Cruz Azil. Een zware opgave voor de doelman, die afgelopen weekend voor het eerst punten verspeelde in de MLS. In 2014 won de Mexiaanse ploeg namelijk de Zuid-Amerikaanse Champions League nog. 

Voetbal op tv

18.55 uur: Sevilla - AS Roma, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: Eintracht Frankfurt - FC Basel, FOX Sports 6, live verslag van het Europa League-duel

18.55 uur: LASK Linz - Manchester United, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: VfL Wolfsburg - Shakthar Donetsk, FOX Sports 1, live verslag van het Europa League-duel

21.00 uur: Glasgow Rangers - Bayer Leverkusen, RTL 7, live verslag van het Europa League-duel

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen