Schmidt tekent voor twee jaar als trainer van PSV

11 maart 2020, 10:42   Bijgewerkt: 11 maart 2020, 12:25

PSV heeft Roger Schmidt woensdag aangesteld als de nieuwe hoofdtrainer voor volgend seizoen. De voormalig trainer van Bayer Leverkusen neemt de taken na de zomer over van Ernest Faber, die weer terugkeert in zijn rol van hoofd jeugdopleiding. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Eindhoven. "Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft", aldus technisch manager John de Jong. Schmidt neemt met Jörn Wolf één assistent-trainer mee.

"Als club ga je op zoek naar een trainer die past in het profiel dat je met elkaar hebt opgesteld", vervolgt De Jong op de clubsite. "Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over. In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me. De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat is echt mooi om te zien. Roger heeft de dubbel gewonnen met Red Bull Salzburg, de nationale beker in China en werd met Bayer Leverkusen derde en vierde in de Bundesliga. Hij heeft ervaring in de Champions League, kortom een zeer aansprekend cv. Daarnaast zijn we hier bij PSV heel erg van het samenwerken. Bij PSV willen we elkaar helpen. Dat zit ook in de werkwijze van Roger opgesloten."

Voor Schmidt aan het werk ging bij PSV, zag hij de ploeg meermaals live aan het werk. Niet alleen wil hij zijn ploegen attractief voetbal spelen, ook vindt hij het inpassen van jeugdspelers - iets waar interim-coach Faber veel op heeft gehamerd de laatste weken - belangrijk. "We investeren veel in de opleiding en in jonge spelers. Het is belangrijk dat de hoofdcoach de academie en de talenten die we hebben serieus neemt", aldus De Jong. "Roger heeft ook in dat opzicht een mooi track record. Bij Salzburg maakte hij ruimte voor Sadio Mané, bij Leverkusen liet hij Kai Havertz als zestienjarige debuteren en werden andere jonge Duitse talenten als Henrichs, Tah en Brandt international omdat hij ze als tieners opstelde in de Bundesliga. Roger zit er hetzelfde in als PSV: goed genoeg, is oud genoeg. Kwaliteit is leidend, niet leeftijd." 

Eerste buitenlandse coach sinds Gerets

De oefenmeester maakte eerder furore bij Red Bull Salzburg, waarmee hij ooit Ajax volledig van de mat speelde in de Europa League. Ook was hij werkzaam bij SC Paderborn 07 en de laatste twee jaar bij Beijing Guoan. Met Wolf neemt hij dus één assistent mee, vermoedelijk blijft de technische staf die er nu is - met onder andere Ruud Hesp, Boudewijn Zenden en Adil Ramzi - daarmee grotendeels intact. Het voor het eerst sinds Eric Gerets (2001/2002) weer een buitenlandse trainer en is na Kurt Linder de eerstvolgende Duitser.  

In feite is Schmidt - die ooit bij de KNVB in beeld was om bondscoach te worden - de opvolger van Mark van Bommel, die eind vorig kalenderjaar werd ontslagen vanwege de tegenvallende resultaten. Hoofd jeugdopleiding Faber werd naar voren geschoven om het seizoen af te maken, maar al snel communiceerde PSV dat er voor volgend seizoen een nieuwe trainer zou komen. Die is in de persoon van Schmidt dus gekomen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen