Ihattaren, Koopmeiners, Fer en Wijndal in voorlopige groep

11 maart 2020, 12:23   Bijgewerkt: 11 maart 2020, 14:50

Bondscoach Ronald Koeman heeft woendsag drie debutanten opgenomen in de voorselectie van Oranje. Mohamed Ihattaren (PSV), Teun Koopmeiners en Owen Wijndal (beiden AZ) kunnen mogelijk een oproep verwachten van de keuzeheer voor de oefenduels met Spanje en Amerika. Ook Tim Krul - die uitblinkt bij Norwich City - én Feyenoorder Leroy Fer zijn opgeroepen door Koeman.

Op 20 maart wordt de definitieve selectie bekend gemaakt. Op maandag 23 maart legt Koeman zijn gemaakte keuzes vervolgens uit voor de persconferentie. Bij de selectie is nog geen rekening gehouden met het coronavirus, wel schrijft de KNVB 'de situatie nauwlettend in de gaten te houden'. Voor Ihattaren is het zijn eerste oproep sinds zijn keuze voor Oranje: de vorige keer was hij er in overleg met Koeman nog niet bij.

Hoewel de PSV'er momenteel met een lichte blessure kampt, wordt hij mogelijk dus wel opgeroepen. Dat geldt ook voor Ryan Babel, die bij Ajax al een tijdje aan de kant staat met een kuitblessure: ook hij is gewoon opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal. Voor Wijnal en Koopmeiners is het net als voor Ihattaren hun debuut in de voorselectie van Koeman, die daarmee een statement wil maken de talenten te volgen. Samen met Marco Bizot, Calvin Stengs en Myron Boadu vormen zij een kwintet in de Oranje-voorselectie en is daarmee samen met Ajax hofleverancier. 

Lees ookBlessure-zorgen Koeman: deze tien spelers zijn geblesseerd 

Het oproepen van doelman Krul (zijn laatste interland was in 2015) is niet verrassend: de penalty-specialist presteert bij Norwich City uitstekend. Hij krijgt vooralsnog de voorkeur boven Justin Bijlow, die niet in de voorselectie zit. De keeperspositie zorgde voor veel gespreksstof, omdat Jasper Cillessen geen basisplaats meer had bij zijn club. Dat geldt wel voor Feyenoorder Leroy Fer, die zijn laatste interland speelde in 2014: hij is weer opgenomen in de voorselectie en is daarmee misschien wel de grootste verrassing. Steven Berghuis is de enige andere Feyenoorder in de voorlopige selectie.

Voor de ploeg van bondscoach Ronald Koeman staan in maart twee oefenwedstrijden op het programma. Donderdag 26 maart ontmoet Nederland de Verenigde Staten in het Philips Stadion (20.45 uur). Drie dagen later oefent Oranje tegen Spanje in de Johan Cruijff ArenA (19.00 uur). Vooralsnog zijn er bij beide wedstrijden supporters welkom, maar de kans lijkt klein dat dát zo blijft.  

Volledige selectie: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Bournemouth), Ryan Babel (Ajax), Donny van de Beek (Ajax), Steven Berghuis (Feyenoord), Marco Bizot (AZ), Daley Blind (Ajax), Myron Boadu (AZ), Jasper Cillessen (Valencia), Virgil van Dijk (Liverpool), Denzel Dumfries (PSV), Leroy Fer (Feyenoord), Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Mohamed Ihattaren (PSV), Frenkie de Jong (Barcelona), Luuk de Jong (Sevilla), Justin Kluivert (AS Roma), Teun Koopmeiners (AZ), Tim Krul (Norwich City), Matthijs de Ligt (Juventus), Quincy Promes (Ajax), Davy Pröpper (Brighton & Hove Albion), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Calvin Stengs (AZ), Kevin Strootman (Olympique Marseille), Stefan de Vrij (Inter), Wout Weghorst (VfL Wolfsburg), Georginio Wijnaldum (Liverpool), Owen Wijndal (AZ) en Jeroen Zoet (FC Utrecht).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen