Van Dijk looft Liverpool en Oblak na uitschakeling

12 maart 2020, 08:36   Bijgewerkt: 12 maart 2020, 10:43

Volgens Virgil van Dijk valt Liverpool weinig te verwijten na de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League. De verdediger verloor woensdag na verlenging met 2-3 van Atlético Madrid en dat was uiteraard niet genoeg na de 1-0 nederlaag in Spanje. De Nederlander baalt.

Volgens Van Dijk was Jan Oblak de grote uitblinker op Anfield. "Oblak hield Atlético in leven", zegt de Nederlander tegen het Algemeen Dagblad. "Hij komt alle eer toe. Hoeveel schoten stopte hij wel niet? Een geweldige keeper." Door de uitschakeling is met Liverpool de regerend titelhouder uit het toernooi. "Natuurlijk zijn we teleurgesteld, omdat we zijn uitgeschakeld. Op basis van de eerste 95 minuten verdienden we het om door te gaan. Daarna scoren ze de goal die ze nodig hebben. Dat is een zware domper. Maar het gebeurt. We moeten verder. En, heel eerlijk, we hadden onszelf moeten belonen."

Liverpool kende de afgelopen weken enkele teleurstellende resultaten, maar had woensdag de smaak aardig te pakken. "Het was volgens mij een fantastisch duel om te zien. Heel intens, er gebeurde van alles. Je wil in de Champions League blijven. Niemand wil verliezen, maar er zijn ook dingen in het leven die veel belangrijker zijn. Verliezen is uiteindelijk maar verliezen. Of ik doel op het coronavirus? Ja. Ik hoop dat ze het snel onder controle krijgen. Ik heb daar geen invloed op."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen