Gisteren gemist: Arteta heeft corona, direct CL-ticket bijna binnen

13 maart 2020, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 12 maart.

Arteta test positief op coronavirus, selectie Arsenal in quarantaine

Mikel Arteta is positief getest op het coronavirus, zo heeft zijn club Arsenal donderdagavond bekendgemaakt. Hij is direct in quarantaine geplaatst. Dat geldt ook voor het personeel met wie hij recentelijk nauw contact heeft gehad, waaronder de complete spelersselectie en trainersstaf.

Direct CL-ticket lonkt na bijna uitschakeling van LASK

De kampioen van 2021 plaatst zich zo goed als zeker voor de Champions Leauge. Omdat het Oostenrijkse LASK Linz op rand van uitschakeling staat, is Nederland bijna verzekerd van een plek bij de eerste elf op de coëfficiëntenranglijst.

Enorme misser Weghorst bij nederlaag VfL Wolfsburg

Voor het eerst in acht duels heeft VfL Wolfsburg een nederlaag geleden. In de achtste finale van de Europa League verloren de Duitsers met 1-2 van Shakhtar Donetsk. Wout Weghorst werd de schlemiel met een misser vanaf elf meter. Olympiakos en Wolverhampton Wanderers hielden elkaar in evenwicht: 1-1.

Bosz en Bayer Leverkusen creëren riante uitgangspositie

Het Bayer Leverkusen van Peter Bosz heeft donderdagavond een enorme stap gezet richting de kwartfinale van de Europa League. De Duitse club domineerde op Ibrox en boekte een dikverdiende 1-3 zege op Rangers. Leverkusen, dat vijfde staat in de Bundesliga, trad in Schotland aan zonder Daley Sinkgraven. De Nederlandse linksback ontbrak omdat hij ziek was.

Manchester United laat geen spaan heel van AZ-beul LASK Linz

Manchester United staat met anderhalf been in de kwartfinale van de Europa League. De Engelse grootmacht was donderdagavond met liefst 0-5 te sterk voor LASK Linz en verschafte zich zo een riante uitgangspositie voor de return van volgende week. Of de wedstrijd op Old Trafford ook daadwerkelijk doorgaat, is zeer twijfelachtig. Vanwege het coronavirus wordt de Europa League namelijk mogelijk stilgelegd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen