Wat doet NAC tijdens coronaperiode? "Volle bak arbeiten"

13 maart 2020, 08:33

Peter Hyballa is niet van plan om gas terug te nemen nu besloten is dat de competities tot en met 31 maart stilliggen. De trainer van NAC Breda wil zijn ploeg de komende twee weken bikkelhard laten trainen om op die manier fit aan het restant van de Eerste Divisie te beginnen als het zover is.

Hyballa kreeg van BN De Stem de vraag wat hij van plan is in de komende periode. "Volle bak arbeiten", zegt Hyballa tegen het dagblad. "Vrijdag twee keer trainen, zijn we straks extra fit voor de play-offs." Vrijdagmiddag zal er een clubarts een presentatie geven over het coronavirus aan de spelers en staf van NAC. "De dokter weet beter dan wij wat we kunnen doen de komende tijd. Ik ben geen expert. Het is goed om te sparren en te kijken wat het beste is voor de jongens. Mijn plan is om iedereen super fit te krijgen. Het probleem hierbij is dat we niet weten wanneer de volgende wedstrijd is en wanneer de play-offs worden gespeeld."

Hyballa gaat er met zijn zware trainingen voor zorgen dat spelers niet meer de behoefte hebben om de deur uit te gaan. "Trainen is beter dan hangen. Ik jaag ze niet over de kling, maar ze mogen 's avonds wel kapot zijn. Als je door de coronacrisis toch geen sociaal leven mag hebben, kunnen ze op tijd naar bed. Misschien spelen we nog een onderlinge oefenwedstrijd. Hoewel, tegen de onder 19 is lastig, omdat die voorlopig niet eens mogen trainen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen