Amerikaanse bondsvoorzitter vertrekt na aanvaring met vrouwen

13 maart 2020, 10:25

De Amerikaanse voetbalbond moet op zoek naar een nieuwe voorzitter. Carlos Cordeiro is per direct op gestapt. De preses en de bond begaven zich op glad ijs met uitspraken over het Amerikaanse vrouwenvoetbal. Voetbalsters van de nationale ploeg drongen aan op zijn vertrek.

Na de vierde wereldtitel van Team USA eisten de internationals met een rechtszaak gelijke financiën en faciliteiten voor mannen en vrouwen. Daarop volgde een pikant statement van de bond die het vertrek van Cordeiro inleidde. In de verklaring stond dat mannen 'grotere verantwoordelijkheid' dragen en een 'hoger vaardigheidsniveau' moeten hebben en beloningen daarom niet gelijk zijn. Speelsters en ook sponsoren kwamen in opstand. Als protestactie speelde de wereldkampioen een oefenwedstrijd tegen Japan met het shirt binnenstebuiten.

Cordeiro moest flink door het stof en concludeert dat opstappen de enige oplossing is. 'Ik had niet de gelegenheid om de verklaring helemaal te lezen voordat deze werd gepubliceerd. Ik neem hier mijn verantwoordelijkheid voor, dit is onacceptabel', laat de preses weten in een schriftelijke verklaring. 'Onze geweldige vrouwenploeg verdient beter.'

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen