Transferweekje: Onana, Dumfries en de opvolging van Berghuis

14 maart 2020, 11:30

Terwijl de wereld in de ban is van het coronavirus, draait op de achtergrond de geruchtenmachine verder. Er wordt alweer druk gespeculeerd over transfers die in de zomer kunnen plaatsvinden. Welke transfers zitten allemaal in het vat? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Opvolging Berghuis

In de zoektocht naar een opvolger voor Steven Berghuis wordt Roemeen Dennis Man (21) in verband gebracht met Feyenoord. De naam van de rechtsbuiten dook deze week op in de Roemeense media. Volgens Telekom Sport zaten Rotterdamse scouts afgelopen zondag op de tribune bij een wedstrijd van FCSB en maakte Man daarin indruk. Spy News weet te melden dat Feyenoord-scout Steven Aptroot al om tafel zat met de zaakwaarnemer en de vader van Man. De jeugdinternational komt uit de koker van Frank Arnesen. De technisch directeur wilde hem vorig jaar naar Anderlecht halen. Van een transfer kwam het destijds niet, lukt het Arnesen deze keer wel?

Onana

Chelsea is nog niet uitgewinkeld bij Ajax. Tenminste, dat meent The Daily Mail. Volgens de boulevardkrant wil Hakim Ziyech ploeggenoot André Onana overtuigen ook naar Stamford Bridge te verkassen. Naar verluidt heeft de doelman een voorkeur voor Chelsea óf Totttenham Hotspur. Tot dusver moeten we de berichtgeving met een korreltje zout nemen, maar wordt aangenomen dat Chelsea voor volgend seizoen een nieuwe doelman wil Kepa Arrizabalaga, die bijna twee jaar geleden de duurste keeper aller tijden werd, voldoet niet en raakte een tijdje zijn basisplaats kwijt. Met zijn 38-jarige leeftijd heeft reservekeeper Willy Caballero ook niet de toekomst. Ligt die in handen van Onana?

Van de Beek

De kans is weer wat groter dat Donny van de Beek komende zomer naar Real Madrid verkast. Dat heeft te maken met uitspraken die Manchester United-trainer Ole Gunnar Solskjaer vrijdag tijdens een persmoment heeft gedaan over Paul Pogba. De Franse middenvelder zou, net als Van de Beek, een van de belangrijkste doelwitten van De Koninklijke zijn. United is echter niet van plan zijn sterspeler te laten gaan. "Hij beschikt nog over een contract voor twee jaar. Je kunt ervan uitgaan dat Paul hier volgend seizoen ook speelt", vertelde Solskjaer. Voor Van de Beek is dat geen verkeerd nieuws, want zijn transfer is een stuk aannemelijker als Pogba niet wordt aangetrokken door Real Madrid. Geruchten gaan dat de Ajax-middenvelder al een voorcontract heeft getekend in de Spaanse hoofdstad. De Amsterdammers gaan naar verluidt 55 miljoen verdienen aan de transfer, mits die natuurlijk doorgaat.

Angeliño

Voor Angeliño lonkt een droomtransfer. FC Barcelona houdt de verrichtingen van de oud-linksback van PSV nauwgezet in de gaten. Namens de Catalaanse club was dinsdag Ramón Planes aanwezig bij de Champions League-wedstrijd tussen RB Leipzig en Tottenham Hotspur (3-0), meldde onder meer Mundo Deportivo deze week. Hij was daar om niet alleen Angeliño, maar ook Timo Werner en Dayot Upamecano te scouten. De Spaanse linksback wordt sinds januari door Manchester City verhuurd aan de Duitse club die zich deze week plaatste voor de kwartfinale van de Champions League. Voor zover bekend heeft Leipzig geen optie tot koop bedongen. Wil Barça de vleugelverdediger aantrekken, dan moet het dus met The Citizens om tafel.

Dumfries en Rodríguez

AC Milan en PSV deden al zaken wat betreft linkerverdediger Ricardo Rodríguez, maar nu lijken beide partijen ook met elkaar in gesprek te gaan betreffende Denzel Dumfries. De rechtsback en aanvoerder van PSV maakt een uitstekend seizoen door en is na Donyell Malen de clubtopscorer van de Eindhovenaren. Volgens Calciomercato heeft AC Milan al geïnformeerd naar de Oranje-international. PSV is op zijn beurt weer geïnteresseerd om Rodríguez permanent vast te leggen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen