Herinneringen aan WK-finale 1998

Koen Freriks
1 juli 2006, 10:02

De ontmoeting vanavond in Frankfurt tussen Frankrijk en Brazilië in de kwartfinales is beladen. Dit duel roept herinneringen op aan de WK-finale tussen beide landen in 1998, toen Frankrijk in eigen land de wereldbeker won.

Frankrijk kreeg onder aanvoering van een zinderende Zinedine Zidane (foto) de 'Goddelijke Kanaries' op de knieën (3-0). De Braziliaanse topschutter Ronaldo was ziek, speelde toch en liep het hele duel verdwaasd over het veld.

Zidane en Ronaldo, de afgelopen seizoenen ploeggenoten bij Real Madrid, nemen het opnieuw tegen elkaar op. Nu in Frankfurt.

Brazilië is de titelverdediger die dit WK nog altijd niet heeft geïmponeerd met sambavoetbal. Frankrijk liet pas in de achtste finales tegen Spanje (3-1) goed spel zien.

Het is overigens niet helemaal zeker dat Zidane zaterdag kan spelen. Hij is licht geblesseerd. Ronaldo, die deze weken kritiek kreeg te verduren over zijn trage gang en gezette lichaam, heeft zich met zijn drie doelpunten in Duitsland inmiddels opgewerkt tot de meeste succesvolle spits op een WK. De teller staat op vijftien.

De andere kwartfinale gaat tussen Engeland en Portugal in Gelsenkirchen. Ook al twee ploegen die op dit WK niet kunnen bogen op indrukwekkend spel. De Engelsen hadden een fabuleuze vrije trap van vedette David Beckham nodig om in de achtste finales Ecuador te verschalken. Portugal schakelde Nederland uit in een van de meest bizarre wedstrijden uit de WK-historie. Liefst zestien gele en vier rode kaarten trok de Russische scheidsrechter Ivanov.

Portugal kan zaterdag geen beroep doen op middenvelder en spelbepaler Deco. Ook de inzet van Cristiano Ronaldo is onzeker. De balvaardige aanvaller voelt nog steeds de noppen van Oranje-speler Boulahrouz in zijn dijbeen. Waarschijnlijk moet de 33-jarige gelouterde Figo de ploeg op sleeptouw nemen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen