Buijs over stilleggen Eredivisie: "Dit leer je niet op de cursus"

13 maart 2020, 17:49   Bijgewerkt: 13 maart 2020, 21:28

Het trainingsprogramma van FC Groningen gaat op de schop nu de Eredivisie de komende weken stilligt. Net als de zeventien andere clubs komen de Groningers volgende maand pas weer in actie. "De consequentie is dat we ons schema moeten aanpassen aan de nieuwe situatie", aldus Buijs tegenover het televisiekanaal van Groningen.

De oefenmeester legt uit dat de planning normaal gesproken al vrij vast staat. Het plan was om eind deze maand een aantal spelers vrij te geven gedurende de interlandperiode. "Uit eigen ervaring weet ik dat het lekker is om in zo'n periode een paar dagen vrij te zijn, om vervolgens de laatste weken van het seizoen te knallen. Dat moeten we waarschijnlijk omdraaien", aldus de coach.

Dat het een unieke situatie is, beseft Buijs zich terdege. "Dit leer je niet op de cursus. Aan het begin van het seizoen hadden we ook iets, wat niet vergelijkbaar is (met de situatie van nu, red.)", doelt hij op het verzetten van de uitwedstrijd tegen PSV. "Toen kwamen we ook met een lege week te zitten. Daarna was het één wedstrijd voetballen en een interlandweekend. Daardoor wordt het ritme erg onderbroken. Maar dit is een extreem geval, omdat het om de gezondheid gaat en het heel Nederland en Europa treft."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen