Eerste Bundesliga-besmetting, Zwitsers cancelen tot 30 april

13 maart 2020, 22:08   Bijgewerkt: 13 maart 2020, 22:15

Ook in de Bundesliga is het eerste coronageval gesignaleerd: Luca Kilian van SC Paderborn is vrijdag positief getest. Eerder testte trainer Steffen Baumgart nog negatief, maar de centrale verdediger is wel besmet. Alle andere spelers en leden van de technische staf worden zaterdag om die reden ook bekeken.

Dat heeft de Duitse club late weten. Kilian zal per heden in quarantaine worden gehouden en is de eerste Duitse speler op het hoogste niveau die besmet is geraakt met het virus. "De gezondheid van onze spelers en medewerkers blijft een absolute prioriteit. We zullen er alles aan doen om de ziekte binnen de perken te houden en om onze spelers en medewerkers de best mogelijke medische zorg te bieden", aldus algemeen directeur Martin Przondziono.

Lees ookPaderborn-trainer Baumgert is niet besmet met het coronavirus

Zwitserland langer stil

Verder kwam Zwitserland met de mededeling dat er nog veel langer niet gevoetbald gaat worden. De voetbalbond cancelde als een van de eerste landen alle duels in maart, maar doet dat ook voor de wedstrijden in april. In overleg met de plaatselijke autoriteiten is besloten om tot 30 april niet te voetballen. Wel blijft het doel om de competitie uiteindelijk nog uit te spelen.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen