Aulas wil CL-ticket door vorig jaar, Rummenigge wil EK afgelasten

13 maart 2020, 23:45

Olympique Lyon-voorzitter Jean-Michel Aulas stelt voor om het hele Franse voetbalseizoen als niet gespeeld te beschouwen. Volgens de preses zou het momenteel een goed idee zijn om de Europese tickets te verdelen op basis van de eindstand van vorig seizoen, toen Lyon een Champions League-plek had bemachtigd. Momenteel staan ze op de zevende plaats in de Ligue 1. 

Dat zei hij tegenover de Franse krant Le Monde. "Als de Tour de France na twaalf etappes zou stoppen, dan denk ik niet dat er een kampioen aangewezen zou worden", maakte Aulas een vergelijking met de wielersport. Lyon was de laatste weken aan de betere hand, maar is nog altijd niet dichtbij een CL-ticket. Op basis van vorig seizoen, verdient Lyon – nog wel altijd actief in het miljardenbal tegen Juventus – wel een plaats. Voor dat scenario moet er overigens nog wel het een en ander gebeuren.

Rummenigge: "EK afgelasten"

Bayern München-topman Karl-Heinz Rummenigge kwam vrijdag met een ander alternatief voor het coronavirus: namelijk het afgelasten van het Europees Kampioenschap komende zomer. Volgens hem zijn er maatschappelijke en sportieve redenen om tot die uitkomst te komen. "Het evenement is verdeeld over twaalf landen en dat betekent dat veel mensen veel gaan reizen. Dat is mogelijk in die periode nog steeds niet verstandig", kijkt Rummenigge alvast vooruit. Ook is er volgens hem dan meer ruimte om het lopende seizoen – waarin Der Rekordmeister nog voor drie prijzen strijdt – nog wél af te ronden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen