Nuytinck: een verschrikkelijke situatie in Italië

14 maart 2020 – Udinese-verdediger Bram Nuytinck zit al een tijdje vast in zijn eigen appartement. De defensieve kracht van de Serie A-ploeg merkt veel van het coronavirus, dat Italië 'op slot' heeft gezet. De voormalig speler van NEC spreekt van 'een verschrikkelijke situatie'.

Nuytinck: een verschrikkelijke situatie in Italië

In gesprek met De Telegraaf geeft Nuytinck aan hoe het sociale leven volkomen verdwenen is. Hij vreest voor zijn vaderland. "Ik denk dat ook in Nederland op een gegeven moment alles op slot zal gaan. Je ziet dat er telkens nieuwe maatregelen bijkomen en als het aantal coronagevallen blijft oplopen, zal Nederland er niet ontkomen om hetzelfde te doen als Italië."

In Udine, waar Udinese vandaan komt, duurde het even voordat het gebied ook getroffen werd door coronabesmettingen. Ook verschillende Serie A-spelers zijn besmet met het virus. "In mijn omgeving zijn geen mensen overleden, maar het komt heel dichtbij als je de berichten leest over de Serie A-spelers die zijn besmet met het virus. Het is een heel rare tijd en ik denk dat de huidige situatie nog wel een tijdje gaat duren."

Serie A

gerelateerd