Club uit Wuhan zat vast in Spanje en kan nu terug naar China

14 maart 2020, 22:45

Wuhan Zall keert weer terug naar China. De voetbalploeg uit Wuhan, waar het coronavirus in december uitbrak, zat vast in Spanje vanwege het virus en gaat nu de omgekeerde weg. Het is momenteel veiliger in eigen land dan in Spanje.

Wuhan Zall verbleef sinds januari in Spanje waar het zat voor een trainingskamp. Wat een korte trip had moeten worden, werd een verblijf van anderhalve maand. Dat had alles te maken met de uitbraak van het coronavirus, waardoor het team niet terug kon keren naar de eigen stad. Inmiddels is de situatie in China compleet anders geworden door de maatregelen, terwijl het in Spanje alleen maar minder is geworden. Reden voor Wuhan Zall om huiswaarts te gaan. Daar kan het zich verder voorbereiden op de start van het nieuwe seizoen.

"Het gaat nu goed in China", zegt trainer Jose Gonzalez van de Chinese club. "De Chinese competitie gaat waarschijnlijk in mei weer van start. Als we terugkomen in China zullen we in quarantaine moeten, dus hoe sneller we dat doen hoe beter het is voor de spelers."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen