'UEFA wil korte 'Final Four' spelen voor einde CL en EL'

15 maart 2020, 10:03

De UEFA zal komende week met een plan komen om de Champions League en Europa League uit te spelen in dezelfde vorm als de Nations League. Dit zal dan gaan om het Final Four-principe. De Spaanse sportkrant AS schrijft dat dit voorstel aan de verschillende voetbalbonden zal worden voorgelegd als er verder wordt gepraat over de effecten van de coronacrisis op het voetbal.

De vier teams die het schoppen tot de halve finales van de Champions League en Europa League zullen via het Final Four-systeem de winnaar gaan bepalen. De twee halve finales zullen over één wedstrijd worden gespeeld in plaats van twee, waarna de finale enkele dagen later plaatsvindt. Op die manier wil de UEFA de Champions League en Europa League binnen een paar dagen afronden en zo ook ruimte maken in het speelschema om de nationale competitie te eindigen.

De Final Four voor de Champions League zou moeten worden gespeeld in het Turkse Istanbul, waar de Champions League-finale dit jaar sowieso zou zijn afgewerkt. De Final Four van de Europa League moet plaatsvinden in het Poolse Gdansk. De returns in sommige achtste finales moeten echter nog wel worden gespeeld, evenals de kwartfinales. Wanneer dit gaat gebeuren, is onbekend. Komende dinsdag wordt gesproken over het plan. Dan zal ook worden gekeken naar het mogelijk uitstellen van het EK van komende zomer.

Lees ook: 'UEFA overweegt om EK door te schuiven naar december'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen