'Meerderheid Duitse voetbalfans wil uitstel van EK naar 2021'

15 maart 2020, 11:33

Een meerderheid van de Duitse voetbalfans wil dat de UEFA het EK van komende zomer uit gaat stellen in verband met het coronavirus. Dat is de uitkomst van een enquête van de Duitse sportzender Sport1 onder bijna 5000 fans.

Van de ondervraagden wil 49,1 procent dat het EK wordt verplaatst van 2020 naar 2021. Volgens 26,2 procent moet de UEFA besluiten het EK helemaal niet door te laten gaan en het eerstvolgende EK pas weer in 2024 te spelen. Van de fans vindt 21,3 procent dat het EK pas moet worden gehouden als de nationale competities zijn afgesloten. Slechts 3,3 procent vindt dat het EK gewoon komende zomer plaats moet vinden.

Lees ook: 'UEFA wil korte 'Final Four' spelen voor einde CL en EL'

Uitstellen wedstrijden

Het overgrote deel van de Duitse voetbalfans, ruim 91 procent, is voorstander van het uitstellen van wedstrijden in de Bundesliga of de lagere competities. Hiermee volgde Duitsland het voorbeeld van veel andere Europese landen, al was de Duitse bond wel één van de laatste voetbalbonden die overstag ging. Het voetbal ligt bij onze oosterburen in ieder geval tot begin april stil. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen